Rose bier
Het wordt vaker omschreven als een zomers, rozerood, fris en zoetig witbier. Rose bier, een van de populairdere biersoorten onder vrouwen. Vroeger werd Rose bier omschreven als fruitbier, of soms ook vrouwenbier. Dit was omdat vrouwen voornamelijk Rose bier dronken. Tegenwoordig wordt Rose bier nog steeds het meest door vrouwen gedronken. Niet bekend met Rose bier? Lees op deze webpagina meer over Rose bier.
Het maken van Rose bier
Hoe zou Rose bier gemaakt worden? In principe gaat het produceren van Rose bier vrijwel op dezelfde manier als bij gewoon bier. Het verschil met gewoon bier zit 'm in het toevoegen van verschillende (rode)fruitextracten. Het toevoegen hiervan gebeurd net voor de gisting van het bier. Zodra het basisbier net begint met gisten, wordt er fruitextract toegevoegd naar keus van het geproduceerde merk Rose bier. Als dit goed gebeurd, dan kan dit fruitextract mee fermenteren. Maar wat houdt fermenteren in? Het fermentatie-proces betekent kortgezegd: het omzetten van biologische materialen met behulp van verschillende bacteriën of schimmels. Bij Rose bier wordt dus het fruitextract gefermenteerd in het bier, waardoor het bier fruitig smaakt.
Er zijn veel verschillende merken en smaken te verkrijgen als het gaat om Rose bier, hieronder worden de belangrijkste weergeven.
Soorten smaken Rose bier:
- Framboos (de bekendste)
- Aardbei
- Kers
- Perzik
- Banaan
- Appel
Soorten merken Rose bier:
- Wieckse Rose
- Gulpener Rose bier
- Zeebier Zeekraal Rosebier
- Wittekerke Rosebier
- Hoegaarden Rosebier
- Schültenbrau Rosebier, afkomstig uit de bavaria brouwerij
- Bavaria Rosebier, deze is alcoholvrij.