Mexicaans bier

Geplaatst op: 11-03-2016

Het bier wat uit Mexico komt is totaal anders dan het bier dat in Nederland wordt geproduceerd. Hoe wordt het Mexicaanse bier gebrouwen? Wat voor bier drinken ze in Mexico? Welke soorten zijn er? Deze vragen worden beantwoord op deze webpagina. Het meest bekende Mexicaanse bier dan is natuurlijk Corona, het merk wat hier uitgebreid aan bod komt. Maar we behandelen natuurlijk nog veel meer verschillende soorten Mexicaanse bier die jij als verwent bierdrinker echt eens moet proeven.

Corona Extra

Een van de meest bekende Mexicaanse biersoorten is Corona Extra. In de Spaanse landen wordt Corona niet altijd bij die naam genoemd, maar meestal Coronita. Het bier wordt gebrouwen in de brouwerij Grupo Modelo, wat eigendom is van AB InBev, wat de grootste brouwerijketen ter wereld is. Corona bier bevat 4,6 % alcohol, wat iets minder is dan bij normale bieren. De flesjes waar Corona Extra in wordt geleverd zijn transparant van kleur. Hier zit een heel groot nadeel aan verbonden: het bier is slechts beperkt houdbaar. Dit komt omdat de UV-straling door het glas heen gaat en er voor zorgt dat zuren zich ontwikkelen in het bier, waardoor het praktisch ondrinkbaar wordt. Maar deze nadelen worden meestal wel gedekt door het gebruik van donkere verpakkingsmaterialen. Bij het maken van Corona wordt weinig gerst gebruik. Er wordt meer gebruik gemaakt van maïs en rijst, bij vergisting hiervan wordt wel alcohol gemaakt maar minder smaak.

De top 10

Een top 10 van de meest gedronken lokale Mexicaanse bieren:
1. Indio
2. Montejo
3. Dos Equis (groene fles)
4. Victoria
5. Pacifico
6. Negra Modelo
7. Modelo Especial
8. Leon
9. Sol
10. Bohemia

Opvallend genoeg wordt Corona niet veel gedronken in Mexico. Dit zou komen omdat Corona bier veel meer bekendheid heeft in Europa en in Mexico de bevolking andere bieren liever drinkt.