Lindeboom

Geplaatst op: 11-03-2016

Lindeboom, een van de grotere brouwerijen uit Limburg. Hier wordt het Lindeboom pilsje geproduceerd. De brouwerij probeert zo verantwoord mogelijk bier te maken. Door middel van gebruik van 100% groene elektriciteit, een eigen waterbron en hergebruik van brouwafval kan men dit realiseren. Niet bekend met Lindeboom? Op deze webpagina zullen we wat meer informatie geven over de Lindeboom brouwerij en het biermerk.

De geschiedenis

Het begon in 1867, waar Willem Geenen (voorheen landbouwer) bier wilde gaan brouwen. Willem was niet zomaar iemand, het was een man die vaak eigen initiatief nam. Zo heeft hij voor het leren van bier brouwen zijn koffers gepakt en is hij afgereisd naar Worms om de kunst van het bier brouwen te leren. Hij was klaar met zijn studie in april 1870, en hij ging vervolgens naar de burgemeester met de vraag om een vergunning. Hij wilde een vergunning krijgen voor het brouwen van bier. 10 juni 1870 kreeg Willem de gewenste toestemming om zijn brouwerij te starten. Voorwaarde was dat hij binnen 5 maanden moest beginnen. Dus Willem begon meteen met het opstarten van zijn brouwerij. Er is nu nog een steen te bezichtigen in de brouwerij waar het jaar en de initialen van Willem opstaan, 1870 WG staat op de steen. Door aanschaf van verschillende machines en apparaten werd de basis gelegd voor een goedlopend familiebedrijf. De brouwerij ontwikkelde zich verder tot waar het nu is.

Een succesvol familiebedrijf

Tot op de dag vandaag is de brouwerij nog altijd in handen van de familie Geenen. Lindeboom bier wordt vooral gedronken in Limburg. De gebieden waar de meeste afzet plaatsvindt, is in Weert, Venlo en Roermond. Deze 3 plaatsen zorgen voor zo'n ongeveer 65% van de totale afzet. De rest van de afzet is verdeelt over Nederland.

Enkele soorten Lindeboom-bieren:

  • Pilsener
  • Herfstbock (Seizoensbier)
  • Oud Bruin
  • Venloosch Alt en Wit
  • Gouverneur Blonde/Brune/Triple/Dubbelbock
  • Gouverneur speciale 140