Koffiebier

Geplaatst op: 11-03-2016

Ben je een koffie en bierliefhebber? Dan is de Jacob Double Espresso echt iets voor jou! Brouwerij Broeder lanceerde eind 2012 al hun Jacob Double Espresso bier in samenwerking met koffiebranderij Java. Dit is het eerste echte koffiebier en heeft een alcoholpercentage van 7,7%. Hou jij van speciaal bieren en proef jij graag nieuwe smaken? Dan is het koffiebier een echte aanrader en tevens ook een uitdaging want het is en blijf een apart combinatie.

Gemaakt met echte koffie

In het bier van Jacob Double wordt echte koffie gebruikt, in tegenstelling tot andere bieren die alleen koffie extracten bevatten. De koffie die gebruikt wordt voor de Jacob Double is de Financa la Pita single estate koffie uit Guatemala. De koffie wordt op z'n Turks gezet en wordt vervolgens aan het bierbrouwsel toegevoegd.

Een echte trend

In Amerika is koffiebier al een enorme trend. Het is erg populair en de koffiebieren liggen daar al met tientallen in de schappen. Daar is namelijk de Jackalope Snowman Stout gecreëerd. Dit is bier wat gebrouwen is uit 40 kilo Bongo's PPKGO Sumatra-koffiebonen die ook nog eens een vleugje biologische chocolade bevatten! In België zal het koffiebier gebotteld worden in flessen van 0,75 liter, maar ook in vaatjes en flesjes van 0,33 liter. Of het bier ook naar Nederland zal komen is nog niet duidelijk. Ben je benieuwd naar het koffiebier? Op naar België dan of kijk op Koffietheeplaza.nl.