Heineken

Geplaatst op: 11-03-2016

Het wereldberoemde multinational-bedrijf en brouwerij Heineken, afkomstig uit Nederland. Er zijn weinig bierdrinkers op de wereld die niet van het merk Heineken hebben gehoord. Toch nog onbekend met Heineken? Dan kom je meer te weten over Heineken op deze webpagina. De Heineken brouwerij is ontstaan in 1864 te Amsterdam. Gerard Adriaan Heineken had in Amsterdam een brouwerij overgenomen, genaamd 'de Hooiberg'. In 1873 kreeg Gerard het idee om de naam van de brouwerij te veranderen in de naam 'Heineken Bierbrouwerij Maatschappij', naar zijn eigen familienaam. Vervolgens werd in 1874 nog een brouwerij geopend, dit keer in Rotterdam. Het 'geheime recept' van Heineken is de A-gist. Dit gist werd in 1886 ontwikkeld door Dr. Elion. Dit A-gist is tot op de dag van vandaag basis voor het recept van Heineken bier. Een jaar later werd overgeschakeld naar de productie van ondergistend bier. De export werd na de tweede wereldoorlog een steeds belangrijker onderdeel van het bedrijf. In de tijd dat er drooglegging was in Amerika, sloeg Heineken zijn slag. Er kwam een boot met Heineken aan in Amerika, en sindsdien is het een enorm succesvol merk.

Groei van het bedrijf Heineken

Heineken heeft zijn succes mede te danken aan het overnemen van verschillende concurrenten. Bijvoorbeeld werd in 1968 Amstel bier overgenomen, deze was eveneens gevestigd in Amsterdam. Daarna heeft de kleinzoon van Gerard Adriaan Heineken, Freddy Heineken, het bedrijf verder uitgebouwd tot een internationaal concern. Een overname van het Schotse 'Scottish & Newcastle' zorgde voor een versterking van de marktpositie van Heineken. En ook de beursgang zorgde voor de nodige groei.

Het Heineken biertje

De pilsener van Heineken is een bier van ondergisting. Bepalend voor de smaak is het geheime ingrediënt A-gist. Het bier is een volmout soort. Dit houdt in dat het uitsluitend gerstemout bevat. Dit zorgt voor een unieke smaak die alleen Heineken heeft.