Brouwerij Lindeboom

Geplaatst op: 11-03-2016

In 1870 opende Willem Geenen een kleine brouwerij naast de Lindeboom die door een van zijn voorvaderen geplant was. De brouwerij is dus al meer dan 140 jaar lang geworteld in het Limburgse plaatsje Neer. Willem heeft de kennis en liefde voor het brouwen van bier doorgegeven aan zijn nazaten, waardoor al vier generaties lang elk brouwsel met zorg gemaakt wordt.

't Bier van hier

Lindeboom heeft tien verschillende bieren op de markt gebracht die ieder een unieke smaak hebben. Deze bieren zijn:

1, Lindeboom Pilsener, door kenners geroemd door zijn uitgebalanceerde hopsmaak.
2, Gouverneur speciale 140, een frisblond speciaalbier wat vlot drinkbaar is met een fruitige en subtiele hoppige smaak.
3, Gouverneur Blonde, een speciaalbier met een hele eigen, krachtige smaak en een fruitige afdronk.
4, Gouverneur Brune, een bier gemaakt van twee verschillende soorten donker karamelmout waardoor het bier is om echt van te genieten!
5, Gouverneur Triple, het krachtigste speciaalbier van de Gouverneur bieren. Het is een stevig bier en vol van smaak.
6, Gouverneur Dubbelbock, een speciaalbier met een volle, zoete karamelsmaak en een fruitige geur.
7, Venloosch Alt, het eerste Nederlandse altbier en wordt licht gekruid met citrus en koriander waardoor het een volle en kruidige afdronk heeft.
8, Venloosch Wit, een fris bier met een frisse citrussmaak.
9, Lindeboom Herfstbock, een bier met een grote hoeveelheid licht en donkere moutsoorten waardoor een krachtige, karakteristieke smaak ontstaat.
10, Lindeboom Oud Bruin, een zoete en zeer moutige smaak met een uitgesproken donkere kleur wat ook gebruikt wordt om een “sjoes” te maken.

Lindeboom en MVO

Een van de voorvaderen van de oprichter deed het al, een boom planten, en zo blijft Lindeboom dit tegenwoordig nog doen. Er is veel aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de bedrijfsvoering. Er wordt bijvoorbeeld 100% groene elektriciteit gebruikt. Brouwafval wordt hergebruikt, energiebesparende projecten zijn doorgevoerd, optimaliseren van de logistieke planning heeft de aandacht, stageplekken voor jongeren worden beschikbaar gesteld en Lindeboom ondersteunt en neemt initiatief tot stimulering en behoud van het cultuurhistorisch erfgoed! Hiermee laat Lindeboom zien hoe zij een mooie, maatschappelijk verantwoorde ondernemingstoekomst tegemoet gaan!