Brouwerij Hertog Jan

Geplaatst op: 11-03-2016

Het verhaal van Hertog Jan begint in 1915, in het Limburgse dorp Arcen. Vier bevriende brouwers besluiten samen Stoombierbrouwerij De Vriendenkring op te starten. Wegens een reorganisatie in 1981 sluit de bierbrouwerij. Dit duurt gelukkig niet lang en er komen enthousiaste brouwers die blijven geloven in Arcen. Al snel ontvangt Hertog Jan een gouden medaille en groeit de bierbrouwerij tot wat het tot op heden is, namelijk een springlevend merk wat het beste bier wilt brouwen!

Bieren van Hertog Jan

Hertog Jan heeft negen verschillende bieren in zijn assortiment. Deze bieren worden hieronder verder uitgewerkt:
1, Pilsener, dit bier wordt gebrouwen uit liefde voor bier van zacht water uit de Eifel en Ardennen. Pilsener is een stevig goudblon bier met een mooie, dichte schuimkraag.
2, Lentebock, een seizoensbier met een romig en fruitige smaak. Het heeft een hoger alcoholpercentage en is daardoor een zwaarder bier.
3, Weizener, dit bier krijgt door de toevoeging van koriander en sinaasappelschil een frisse smaak met karaktervolle bittertonen.
4, Oerblond, dit is een speciaalbier met een koperblonde kleur en een aangename bittere smaak.
5, Bockbier, met dit bier wordt de herfst ingeluid. Het bier heeft een volle en romige smaak, met een vleugje karamel.
6, Karakter, een echte Nederlandse Ale met een fruitige smaak en volwassen bittertonen.
7, Dubbel, de naam dubbel zegt het al: de dubbele hoeveelheid ingrediënten die toegevoegd zijn aan dit bier. Dit bier proef je met al je zintuigen waardoor je optimaal kunt genieten van kleur, geur en smaak.
8, Tripel, een bier met een hoog alcoholpercentage. Het bier is mooi blond van kleur en moutig tot zoet van smaak door het palet van fruitsmaken.
9, Grand Prestige, de trots van Hertog Jan. Een bier met een rijpe , volle smaak waarin zoet en bitter te onderscheiden zijn. Het is een van de weinige bieren die gerijpt kunnen worden. De smaak wordt rijker met de jaren.

Hertog Jan Vriendenkring

De vriendenkring van Hertog Jan is een sterk verbond tussen de beste cafés die Hertog Jan schenken en de brouwers van het bier. Het motto van Vriendenkring klinkt: “hoogstpersoonlijk gebrouwen, hoogstpersoonlijk getapt, hoogstpersoonlijk genieten”. Er wordt gestreefd naar de beste kwaliteit in gastvrijheid, uitstraling en bierbehandeling.
De Hertog Jan Vriendenkring cafés vind je verspreid door heel Nederland. Er zijn ruim 200 Vriendenkringcafés die te herkennen zijn aan het officiële Vriendenkring Hertog Jan Gevelschild. Wanneer je een Vriendenkringcafé binnenloopt ervaar je de passie voor gastvrijheid en bier.