Brouwerij Grolsch

Geplaatst op: 11-03-2016

De rijke historie van Grolsch vindt ongeveer 400 jaar geleden plaats, namelijk in 1615 in het plaatsje Grol. Daarmee behoort Grolsch tot de oudste ondernemingen van Nederland. De bekende beugelfles van Grolsch werd in 1897 op de markt gebracht. In de loop der tijd had de kroonkurkfles de biermarkt grotendeels veroverd, maar Grolsch directeur De Groen hield vast aan de beugelfles, onder het motto: “Ik bepaal zelf waar ik m'n bier instop!”.

Export van Grolsch

In 1972 besloot Grolsch echt werk te maken van export. Overal ter wereld vies de groene exportfles met beugel op tussen de concurrentie van vele importmerken. Tegenwoordig wordt Grolsch bier in meer dan 70 landen ter wereld verkocht. De belangrijkste biermarkten voor Grolsch zijn Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Grolsche bieren

Grolsch heeft een aantal bieren in hun assortiment. Hieronder worden de bieren stuk voor stuk toegelicht.
1, Grolsch Premium Pilsner, een stevig goudblond bier met een volle smaak, gebrouwen volgens een 300 jaar oude traditie.
2, Grolsch Puur Weizen, een krachtig volfris bier met een kruidige aroma en de frisheid van citroen.
3, Grolsch Krachtig Kanon, een bier met een krachtige en machtige smaak. Het is een rijk bier om rustig van te genieten.
4, Grolsch Frisse Lentebok, een frisse smaak door citrusvruchten wat doet denken aan de lente.
5, Grolsch Rijke Hefstbok, een karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak door de aroma's van kruiden, kaneel, rozijnen en een vleugje bosbessen.
6, Grolsch Stender Alcoholarm.
7, Grolsch Stender Lemon&Lime.
8, Grolsch Stender Red Orange.