Bierproducten

Geplaatst op: 11-03-2016

Op Bieratlas.nl vind je een groot aanbod van allerlei leuke, handige, interessante en grappige producten die allemaal met bier te maken hebben! Natuurlijk erg leuk om zelf te hebben, maar ook om cadeau te geven! De producten die je hier kunt vinden variëren van enkele biertjes, bierpakketten, glazen, openers, gadgets, boeken, kleding en nog veel meer producten die het drinken van een biertje extra lekker maken!

Pils, het meest gedronken bier  

We kennen allerlei merken bier, maar in Nederland is de meest bekende en gedronken biersoort Pilsener. Het is een licht bier en bevat ongeveer 5% alcohol. Het bier is te herkennen aan de heldere goudgele kleur met witte schuimlaag en een lekkere bittere smaak. In 1842 introduceerde het Tsjechische plaatsje Pilsen dit nieuwe drankje aan de wereld. Het originele bier wordt nog steeds gebrouwen, onder de naam Pilsner Urquell.
Sinds 2010 worden speciale bieren steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan bieren zoals Trappist, maar ook fruitbieren zoals rosé bieren.

400 Biersoorten

Wist je dat er wel 400 verschillende soorten bier zijn in de hele wereld? België is het land wat de meeste individuele biermerken telt.

Lambiek

De oudste van alle biersoorten is de Lambiek en ontstaat door spontane gisting. Deze bieren worden gebrouwen in de Belgische Zennevalei. Dit is het enige gebied ter wereld waar dit mogelijk is, doordat hier de juiste wilde gisten in de lucht voorkomen. Alleen door deze gistsoorten kan bier van spontane gisting gebrouwen worden. Het eindresultaat van dit bier is fris en zuur, wat dit bier opvallend lekker maakt!